Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2019, 03:11 PM   #1
Bus Crazy
 
musigenesis's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Philadelphia
Posts: 1,395
Year: 2003
Coachwork: International
Chassis: CE 300
Engine: DT466
Rated Cap: 65C-43A
Stop/turn/tail lights and backup lamps not working

I removed all the lights on the rear of my bus and replaced them with 6 new 7" LED lights (for turn, stop and backup) and a new pair of stop/turn/tail lights. The turn and stop lights are working (they had worked before) but the backup lamps are not (and they have never worked before) and the stop/turn/tail lights are not working for any function (the original 4" ones that I deleted had been working fine before I removed everything). The new lights themselves are working normally (verified with a battery) but are getting no signal.

Does anybody know where I can find a wiring schematic / fuse layout for my bus?
__________________
Rusty 87 build thread
musigenesis is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 03:22 PM   #2
Bus Geek
 
o1marc's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Dawsonville, Ga.
Posts: 8,296
Year: 1999
Coachwork: Genesis
Chassis: International
Engine: DT466/3060
Rated Cap: 77
Quote:
Originally Posted by musigenesis View Post
I removed all the lights on the rear of my bus and replaced them with 6 new 7" LED lights (for turn, stop and backup) and a new pair of stop/turn/tail lights. The turn and stop lights are working (they had worked before) but the backup lamps are not (and they have never worked before) and the stop/turn/tail lights are not working for any function (the original 4" ones that I deleted had been working fine before I removed everything). The new lights themselves are working normally (verified with a battery) but are getting no signal.

Does anybody know where I can find a wiring schematic / fuse layout for my bus?
Isn't there one on the door of the breaker panel?
Attached Images
File Type: jpg IMG_20191003_151714216.jpg (331.1 KB, 5 views)
o1marc is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 03:32 PM   #3
Bus Crazy
 
musigenesis's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Philadelphia
Posts: 1,395
Year: 2003
Coachwork: International
Chassis: CE 300
Engine: DT466
Rated Cap: 65C-43A
I do have something like that on my breaker panel door, but it didn't seem to have the information I was looking for. The only sense I could make of it was to locate the fuse for the backup lamp (which is also the fuse for the ether starter, I guess) but I'm not sure how to check if that fuse is blown or not.

Is there a separate fuse for the stop/turn/tail light?

I was hoping I could find a wiring diagram that would state what the different colors of wires going to the back are.
__________________
Rusty 87 build thread
musigenesis is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 03:35 PM   #4
Bus Geek
 
o1marc's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Dawsonville, Ga.
Posts: 8,296
Year: 1999
Coachwork: Genesis
Chassis: International
Engine: DT466/3060
Rated Cap: 77
Believe it or not, that diagram covers the whole bus harness and breaker system. If it's like mine, the upper left pink breaker is for clearnace lights and the index should state so.
o1marc is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 03:42 PM   #5
Bus Crazy
 
musigenesis's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Philadelphia
Posts: 1,395
Year: 2003
Coachwork: International
Chassis: CE 300
Engine: DT466
Rated Cap: 65C-43A
I'm about to head over to my bus. I'll take a pic of the diagram and post it.
__________________
Rusty 87 build thread
musigenesis is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 10:53 PM   #6
Bus Crazy
 
musigenesis's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Philadelphia
Posts: 1,395
Year: 2003
Coachwork: International
Chassis: CE 300
Engine: DT466
Rated Cap: 65C-43A
Got my lights working, at least mostly. My backup lamps were wire through a block connector going to the back that has been disconnected since I bought the bus. I spliced the one wire around the block connector and now I have backup lamps - which are bright as hell, I can see why these aren't approved.

My stop/turn/tail lights are working now, although only the tail light (and tag light) and brake light functions are working. They do not blink along with the turn signals, which I don't understand, since my original tail lights did.
__________________
Rusty 87 build thread
musigenesis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×