Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-05-2019, 08:29 PM   #21
Mini-Skoolie
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 24
Year: 1998
Coachwork: AmTranRE
Chassis: International
Engine: T444E
Rated Cap: 69
Quote:
Originally Posted by Johnny Mullet View Post
Code 246 is engine fan code. Does your bus have an electrical fan along with the large blade fan or just one fan?

Code 211 is engine oil pressure signal out of range. Oil pressure good? Level full? Oil dirty?

Code 251 is glow plug control self test fault. Does your "Wait to Start" light come on when the key is ON and then goes out? Does it come on and go out immediately?

Code 325 is engine power reduced due to high coolant temps or fan issue.
Code 113 is a low battery voltage code.
Code 313 is a low oil pressure code.
Code 321 engine temp too hot.
Code 225 is another oil pressure code.
Code 626 is unexpected Reset possibly from dead batteries.
Code 231 is a communication link error
Code 525 is injector driver circuit fault.

Clear all the codes with a scan tool like I linked earlier and then we can see what comes back. I would also check the engine oil and see if it's clean or dark and burnt. Check the engine fan or fans and see if they are working. Check the condition of the engine coolant.
Johnny Mullet,

I think I have one electrical fan.
Oil doesn’t strike me as abnormal... translucent black.
Regarding the glow plugs, the bus barn, from what I gathered when I talked to the guy, put them on a manual switch. To answer your question though, the wait to start light comes on and stays on 7 seconds or so and the oil pressure idling on startup according to this gauge is like 5?!

WOW. That cannot be A: Good or B: Accurate?!

I got the scan gauge ordered today and should arrive tomorrow to see what I can do with these codes.

Thanks for all the help!
Attached Images
File Type: jpg BB3714B1-F28D-4E84-8F80-6C58C681073A.jpg (176.5 KB, 7 views)
File Type: jpg 9048152F-6860-4C2C-B932-FC1C486ED735.jpg (102.6 KB, 9 views)
RexPearl is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2019, 07:13 PM   #22
Mini-Skoolie
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 24
Year: 1998
Coachwork: AmTranRE
Chassis: International
Engine: T444E
Rated Cap: 69
Update:

Here is this only code the Scan Gauge is showing.

Additionally, I think my oil pressure gauge is non functioning. The needle does not move with increased throttle...Surely if I had 5psi, the computer would shut me down or reduce power?
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (203.6 KB, 8 views)
RexPearl is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2019, 09:44 PM   #23
Mini-Skoolie
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 24
Year: 1998
Coachwork: AmTranRE
Chassis: International
Engine: T444E
Rated Cap: 69
Interesting... there is this cool box in my engine bay with which I can start the engine and it has oil pressure gauge.

This is on startup! So according to my gauges I should have between 0 and 60 psi
Attached Images
File Type: jpg 44EDE3BA-AB29-47BE-B31C-5A3A0EB9B0A4.jpg (204.0 KB, 8 views)
RexPearl is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2019, 08:07 AM   #24
Bus Crazy
 
2kool4skool's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Spring Valley AZ
Posts: 1,223
Year: 2000
Coachwork: Bluebird
Engine: 5.9 Cummins
Rated Cap: 2 elderly children, 1 cat
Quote:
Originally Posted by RexPearl View Post
Update:

Here is this only code the Scan Gauge is showing.

Additionally, I think my oil pressure gauge is non functioning. The needle does not move with increased throttle...Surely if I had 5psi, the computer would shut me down or reduce power?
From Linear Logic: FM: 4 - Voltage below normal or shorted low
__________________
Don, Mary and Spooky the cat.
2kool4skool is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2019, 09:59 AM   #25
Skoolie
 
PatrickBaptist's Avatar
 
Join Date: Jul 2019
Location: Johnson City TN
Posts: 147
Year: 2004
Coachwork: IC/AMTRANS RE
Engine: 7.3 T444E
Rated Cap: 36000lbs
Quote:
Originally Posted by RexPearl View Post
Interesting... there is this cool box in my engine bay with which I can start the engine and it has oil pressure gauge.

This is on startup! So according to my gauges I should have between 0 and 60 psi
What do ya know I got one too, I use mine to store space ICP, IPR, CPS, ect in it as well. Except my diag port is located inside the box, but mine is a 04.
__________________
If you would like to check out my website that has all sort of information especially for the T444E/7.3PSD engines check out www.PatrickTheSalvageGuy.com I've got helpful downloads and articles as well as a link to my YT for other how to videos mainly on the F series trucks.
PatrickBaptist is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
amtran, engine diagnostics, international amtran, t444e

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.