Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-09-2019, 03:05 PM   #1
Skoolie
 
Rogue1bus's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 147
Gauge cluster plug repair

My 2002 Amtran RE t444e gauge cluster cuts on and off while driving etc.

I re-soldered all the points on the cluster circuit board, some of which were bad. But Im pretty sure the plug is bad because I can reach under the cluster while driving and push the plug and the gauges will turn back on.

Does anyone have a source for the plugs? Im considering just cutting the old plugs and rewiring it to a replacement plug if I can source them. IMG_5770.jpg

Or can I repair the existing plugs with some like the tools pictured below?

Thanks!
Rogue1bus is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2019, 03:13 PM   #2
Bus Geek
 
Join Date: May 2009
Location: Columbus Ohio
Posts: 12,240
Year: 1991
Coachwork: Carpenter
Chassis: International 3800
Engine: DTA360 / MT643
Rated Cap: 7 Row Handicap
try cleaning the terminals on the cluster and on the harness with electronics cleaner.. mine acted the same as yours.. touch the wires and it comes back.. once I redid all my solder joints it worked good for about 2 years.. now its breaking again.. the 2 wires that are the culprit are the black twisted pair which is the Data-link between the ECM and the cluster.. so it causes the 5 main gauges to freeze.. (MPH,RPM,OIL,VOLT,TEMP)
cadillackid is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 03:46 PM   #3
Skoolie
 
Rogue1bus's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 147
Quote:
Originally Posted by cadillackid View Post
try cleaning the terminals on the cluster and on the harness with electronics cleaner.. mine acted the same as yours.. touch the wires and it comes back.. once I redid all my solder joints it worked good for about 2 years.. now its breaking again.. the 2 wires that are the culprit are the black twisted pair which is the Data-link between the ECM and the cluster.. so it causes the 5 main gauges to freeze.. (MPH,RPM,OIL,VOLT,TEMP)


Right on. I cleaned the plugs and used a scribe to bend the ends of the connectors on the two black twisted wires. Basically I smooshed them alittle to create a tighter connection on the board prongs. Well if it works...
Rogue1bus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×