Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2017, 11:42 AM   #1
Mini-Skoolie
 
Join Date: Dec 2016
Location: Western Montana
Posts: 17
Chassis: Thomas Built
Engine: 5.9L Cummins 12V
Rated Cap: 54 passenger
1993 Ford B700 Thomas built 5.9 Cummins Allison Tranny won't start, troubleshooting.

Situation:

1) Bus won't start. The Solenoid is clicking, but the starter is not turning over. This is occurring when I am jumping the bus with my 4runner. All vandal locks are in correct positions and all doors shut. Block heater has been in for 2 days.

2) Is it even possible for the batteries to read 1.9V and 1.8V on my voltage meter. Meter is set to DCV and dialed to 20V. I put positive probe on positive terminal and negative probe on negative terminal. THEN, when I put cable on battery, the same process yields a ~14V reading. Am I ignorant or are my batteries just super dead?


Troubleshooting/Information:

1) I have let my 4runner run for 40 minutes on the batteries. I come back to bus and solenoid is still clicking. I can even see the little arm on the solenoid moving.
2) I pressed on the pedal while trying to start...nothing
3) The temperature has been at a minimum of 30F throughout this troubleshooting phase.

Further Ideas?

1) My friend said to try hitting the starter with a hammer a couple times and trying to turn the bus on then.
2) Any other ideas please!!
MiLochiNya is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
5.9l cummins, b700, starter, starting, troubleshooting

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Virginia Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.