Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2016, 06:10 PM   #1
Bus Crazy
 
2kool4skool's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Spring Valley AZ
Posts: 1,206
Year: 2000
Coachwork: Bluebird
Engine: 5.9 Cummins
Rated Cap: 2 elderly children, 1 cat
FYI Cummins 5.9 codes and fix

2000 5.9 200000 miles. On our recent trip I kept getting Scan Gauge code;
ID 190, FM 2 (rpm signal).
I could erase the code with the SG but it would return...About 6 times in 1200 miles. The code would cause a power drop and surging idle until cleared.

I also got 1 fuel filter light that stayed on for a few miles than went out, even though I'd recently changed the filter, there it was.

The 190 turned out to be a bad connection at the multi-pin plug at the rear of the engine. I unplugged and coated the female side with dielectric grease and re-plugged.

The FF was a loose sensor plug at the filter. The scary part about the FF light is that it could indicate a failing lift pump.

Returned today from 250 mile run without codes, with the new radiator the bus run very well.
__________________
Don, Mary and Spooky the cat.
2kool4skool is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.