Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2019, 09:11 PM   #1
New Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
Cut wires to rear running lights and now bus won't start

I cut the light to my 1987 Bluebird School bus(short bus) and now my bus won't start. I connected the wires back together via wire nuts and it just doesn't do anything to start I try to Ed a few things and made it to a point where my starter finally clicks but it does not turn over and it drains the batter down to low quickly. Could this be party of a security shut down? I am confused as to what I should do and need some help. The engine is a Chevy 3500. Any suggestions or help I'm much appreciated!! Thanks
TrailFeather is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2019, 09:19 PM   #2
Bus Geek
 
o1marc's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Dawsonville, Ga.
Posts: 8,225
Year: 1999
Coachwork: Genesis
Chassis: International
Engine: DT466/3060
Rated Cap: 77
Quote:
Originally Posted by TrailFeather View Post
I cut the light to my 1987 Bluebird School bus(short bus) and now my bus won't start. I connected the wires back together via wire nuts and it just doesn't do anything to start I try to Ed a few things and made it to a point where my starter finally clicks but it does not turn over and it drains the batter down to low quickly. Could this be party of a security shut down? I am confused as to what I should do and need some help. The engine is a Chevy 3500. Any suggestions or help I'm much appreciated!! Thanks
Is your engine a 350ci? The 3500 designation is a chassis weight model. If you cut wires that didn't fix the issue when you hooked them back up makes me think that is not related to the issue. Check any fuses that may have blown when you cut the wire.
o1marc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2019, 10:17 PM   #3
Bus Crazy
 
david.dgeorge07's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Chattanooga, TN
Posts: 1,404
Year: 2001
Coachwork: Thomas
Chassis: Thomas
Engine: CAT 3126
My first thought is that you cut the interlock wire that keeps it from cranking when the back door is open. Now that you have reconnected the wires it sounds like maybe you have a dead battery.
__________________
My Build Thread:

http://www.skoolie.net/forums/f11/4-...ner-18205.html
david.dgeorge07 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×