Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-20-2021, 04:37 AM   #1
New Member
 
Join Date: Aug 2020
Posts: 1
Water Pump Troubleshooting

Hi all,

Beating my head against the wall on this one...need help.

- Installed 12v Shurflo Water Pump in my conversion. Worked really well for months.
- Drained my tank and couldn't get it back to pulling water from the tank after refilling it. Checked on YouTube for some help. Nothing. Hired a plumber. Nothing. Replaced the water pump and tried some of the same tricks. Eventually, got it working again. EXCEPT, where before the pump would kick on and turn off automatically when I would run the sink or shower, now I had to manually work the power switch. AND...flow was not quite as strong as before, but it was functioning.
- A while later, I needed to sanitize my freshwater tank and drained it again, then refilled it.
- Could not get pump to pull water after refilling. Tried same tricks as last time, including backfilling, priming, put my old pump back in, nothing. Hired another plumber. No dice.
- Wtf?

Thanks, ya'll! Any help or advice appreciated.

coachdub is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2022, 06:42 PM   #2
New Member
 
Join Date: Mar 2022
Posts: 6
I am having the same exact problem. Did you ever figure it out?
TB2Blazer is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2022, 10:59 AM   #3
Bus Nut
 
Join Date: Apr 2020
Location: Northern California (Sacramento)
Posts: 843
Year: 1999
Coachwork: El Dorado Fiberglass
Chassis: Ford E450
Engine: V10 Gas
Quote:
Originally Posted by TB2Blazer View Post
I am having the same exact problem. Did you ever figure it out?
That sounds like a defective pump.

What are your symptoms? Truly exactly the same?
Rucker is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2022, 11:19 AM   #4
Bus Crazy
 
turf's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Colorado
Posts: 2,017
Year: 1993
Coachwork: bluebird
Engine: 5.9 Cummins, Allison AT1545
Rated Cap: 2
sometimes, those self priming pumps are not so self priming.

try having enough water in your tank that the level is well above the pump. gravity helps.

i would guess there is an air leak somewhere from the pump up the intake, probably the pump inlet fitting. or a blockage of the intake line (a moth).
__________________
.
Turfmobile Build Thread
turf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.